Nederlandse Vereniging van PAD Alumni © 2020

Nieuws

Datum volgt

Activiteiten

Voorjaars- en najaarsbijeenkomst

Het bestuur organiseert twee keer per jaar - in het voorjaar en in het najaar - een bijeenkomst. De voorjaarsbijeenkomst start met een korte Algemene Ledenvergadering. Vervolgens zijn er twee of drie lezingen. Leden spreken bijvoorbeeld over hun baan en carrière, een bijzondere interesse of hobby. Het doel van deze lezingen is om alumni te laten ervaren wat andere alumni in het dagelijks leven zoal doen en hen mogelijk nieuwe inzichten op te laten doen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel. Tijdens de borrel bestaat de gelegenheid om - onder het genot van een hapje en drankje - bij te praten met jaargenoten, contact te leggen met andere alumni of te netwerken. De bijeenkomsten vinden doorgaans plaats op de Duitse Ambassade in Den Haag.


Lezingen van leden worden aangevuld met bijdragen van externe sprekers, zoals:

2019 boekhandelaar en oud PAD-reisbegeleider Erwin de Vries

2018 Telegraaf-columnist Rob Hoogland

2017 Eerste Kamerlid Thom de Graaf, Nederlands CDU-politicus Kees de Vries

2016 Joep Schenk, Martijn Lak, Kees van Paridon

2015 oud-premier Jan Peter Balkenende, Wouter Meijer, Ben van de Hoeven, expert mensenhandel Lizeth Schellekens

2014 consultant Ludy Geut, programmamaker Felix Rottenberg, preses van de protestantse generale synode Karin van den Broeke

2013 politicus Frits Bolkestein, burgemeester Arno Brok, Thomas Klemens, socioloog Rüdiger Haude, Karl-Heinz Lambertz, directeur van de Zweckverband Region Aachen Christiane Vaeßen, Fernand Jadoul

2012 Lars Gutheil, Jörg Kretschmer, Nicole Colin, voormalig hoofd AIVD Sybrand van Hulst

2011 (Duitse-)literatuurwetenschapster Anthonya Visser

NVPA Borkumreis

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2019 spendeerden ongeveer 15 NVPA’ers hun weekend op Borkum. Na de gezellige boottocht vanaf de Eemshaven volgde een smakelijk diner en een interessante Stadtrundgang onder begeleiding van een gids.


De volgende ochtend stonden onder meer een wadwandeling en een bezoek aan het Heimatmuseum op het programma. Tussendoor was er vrije tijd en konden de leden neerstrijken op het strand of een bezoekje brengen aan de Neuer Leuchtturm en andere bezienswaardigheden.


Zondag hebben de leden een uitgebreide fietstocht rond het eiland gemaakt en hebben enkele leden van de gelegenheid gebruikgemaakt om wadvogels te spotten. Na een picknick was het tijd om de fietsen in te leveren en vertrok iedereen met de veerboot naar het vaste land. We kijken terug op een geweldige, leuke en leerzame reis.

Overzicht overige NVPA-reizen

2 t/m 3 juni 2018:

Reis naar Vogelsang en Monschau


11 t/m 12 november 2017:

Ruhrgebiedreis (Essen)


21 t/m 23 oktober 2016:

Lustrumreis Frankfurt


24 t/m 26 april 2015:

Oranjereis naar Dillenburg en Braunschweig


30 mei t/m 1 juni 2014:

Münsterreis


13 t/m 14 april 2013:

Euroregioweekend in Maastricht en Aken


11 t/m 13 mei 2012:

Wijnreis (Guntersblum, Oppenheim, Mainz)
Volgende bijeenkomst: